Απόφαση αναστολής της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ)

3/10/17

 

Την αναστολή της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφάσισε χθες (3-10-2017) η έκτακτη Γ.Σ. του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. με συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%):

«Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας “εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016(!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Η σημερινή απόφαση του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήραμε ποτέ. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και λογικής και –σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί– δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος μας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστολή ΣΕΕΒΙ της 24ης Ιουλίου 2017
ΤΟ ΒΗΜΑ, 25/7/17: «Ασφυξία στο επιστημονικό βιβλίο»

Ερώτηση των βουλευτών Ν.Κ. Κεραμέως και Μ.Ν. Κόνσολα, 24/7/17
Επιστολή ΣΕΕΒΙ της 23ης Ιουνίου 2017

 

(περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ, 4 Οκτωβρίου 2017)

Λόγω της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας μας να προμηθευτούμε πρώτες ύλες, δεν μπορούμε να τυπώσουμε τα βιβλία που είναι αναγκαία για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.