Απόφαση αναστολής της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ)

3/10/17

 

Την αναστολή της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφάσισε χθες (3-10-2017) η έκτακτη Γ.Σ. του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. με συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%):

«Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας “εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016(!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Η σημερινή απόφαση του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήραμε ποτέ. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και λογικής και –σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί– δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος μας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστολή ΣΕΕΒΙ της 24ης Ιουλίου 2017
ΤΟ ΒΗΜΑ, 25/7/17: «Ασφυξία στο επιστημονικό βιβλίο»

Ερώτηση των βουλευτών Ν.Κ. Κεραμέως και Μ.Ν. Κόνσολα, 24/7/17
Επιστολή ΣΕΕΒΙ της 23ης Ιουνίου 2017

 

(περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ, 4 Οκτωβρίου 2017)

Λόγω της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας μας να προμηθευτούμε πρώτες ύλες, δεν μπορούμε να τυπώσουμε τα βιβλία που είναι αναγκαία για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα, τις εκδηλώσεις και τα βιβλία των συνεργατών μας μέσω του newsletter ΤΟΒΙΒΛΙΟ.

Info