Παγκοσμιοποίηση

Γιώργος Χουλιάρας

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ]

Ελάτε στο ΜακΝτόναλντς και θα σας σκοτώσω όλους (δωρεάν), διαφήμισε την πρότασή του μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ένας Γερμανός μαθητής, του οποίου οι γονείς είχαν έρθει στο Μόναχο διαφεύγοντας από το Ιράν, όπου την εξουσία είχε καταλάβει (ή κατανοήσει;) εξόριστος στο Παρίσι θρησκευτικός ηγέτης ανατρέποντας τον γιο του λοχία που είχε γίνει Σάχης με τη στήριξη του Λονδίνου, που θα προτιμούσε βέβαια να παραμείνει στην παρέα των Γερμανών σε αντίθεση με την πλειοψηφία όσων ζουν στην αγγλική επαρχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος για την έξοδο της μικρότερης πλέον Βρετανίας από μια λιγότερο ενωμένη Ευρώπη. 

Μεταξύ των εννέα νέων νεκρών ήταν και ένας Έλληνας Μουσουλμάνος, που πρόλαβε να σώσει την αδερφή του από τα πυρά του ντροπαλού και καθόλου δημοφιλή στο σχολείο νεαρού δολοφόνου, που έβριζε Τούρκους και άλλους ξένους ενώ διαπληκτιζόταν με έναν άλλον Γερμανό που τον είδε –όπως φαίνεται σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο– να οπλίζει το πιστόλι, το οποίο δεν αποκλείεται να είχε αγοράσει με τις οικονομίες του από διανομή εφημερίδων, έχοντας μάθει σκοποβολή παίζοντας στον υπολογιστή, που ωστόσο δεν απέτρεψε την ανάγνωση βιβλίων όπως μια αμερικανική μελέτη «Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν».

Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί ασφαλώς αρχαία διαδικασία και δεν είναι μόνον η ελληνική πρωτεύουσα, που θα μπορούσε να θεωρηθεί βαυαρική πόλη, αλλά  και το Μόναχο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ελληνική πόλη, από πλευράς αρχιτεκτονικής κεντρικών κτηρίων της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, λόγω του πατέρα του πρώτου βασιλιά της απελευθερωμένης από τους Οθωμανούς Αθήνας.

 *

Είναι άγνωστο πώς θα χάκαρε περιπτώσεις όπως αυτή ο εκ λοιπών Μάριος Χάκκας, καθότι δημοσιονομικοί λόγοι καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία της υπηρεσίας εκείνης που εξέδιδε πιστοποιητικά λογοτεχνικής ενημερότητας. 


Δείτε επίσης στην ίδια ενότητα:

«Βραβείο για τοπολογικό πρόβλημα» (τχ. 38)

«Μετά το τέλος του κόσμου» (τχ. 30)

«Ενοποίηση Συνειδήσεων» (τχ. 29)

«Ανία της άνοιας» (τχ. 29)

«Οι αναποφάσιστοι» (τχ. 29)

«Το χρυσό μνημόνιο» (τχ. 28)

 

Ο Γιώργος Χουλιάρας (Εικονομαχικά, 1972, Δρόμοι της μελάνης, 2005, Λεξικό αναμνήσεων, 2013) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Yiorgos Chouliaras (Iconoclasm, 1972, Roads of Ink, 2005, Dictionary of Memories, 2013) was born in Thessaloniki and lived for many years in New York. In 2014, he was awarded the Ouranis Prize of the Academy of Athens for his work in its entirety.

Γιώργος Χουλιάρας