Πατρίτσια Κολαΐτη

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ Ή ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Η κόρη αγαπά τη μητέρα αγαπά τη μητέρα τόσο που σχεδόν λατρεύει τη μητέρα η κόρη αγαπά τόσο τη μητέρα που μισεί τη μητέρα η κόρη τη μητέρα μισεί γιατί αγαπά τη μητέρα τόσο που η αγάπη για τη μητέρα δεν αφήνει την κόρη να αγαπήσει την κόρη δεν αφήνει να αναπνεύσει η αγάπη για τη μητέρα δεν αφήνει την κόρη να ζήσει.

Η Πατρίτσια Κολαΐτη σε performance του ποιήματος Προσωπογραφία της Περσεφόνης ή Το Δίλημμα στην ομαδική παράσταση Limbo-Ένα ποίημα επί σκηνής, Ρομάντζο, Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017, για τα 4 χρόνια του περιοδικού ΦΡΜΚ [Φώτο Anna Sotrini].

 

 

Η Πατρίτσια Κολαΐτη έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Ο Λιθόπαις (Νεφέλη, 2016), Η Επιστροφή (ΦΡΜΚ, 2017) και Σελέστεια (Νεφέλη, 2007, υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω). Η δουλειά της εξερευνά συστηματικά τη σχέση ανάμεσα στην ποίηση και την performance, επιχειρώντας πειραματικές παρουσιάσεις των ποιημάτων της ως performances, διαδραστικές αναγνώσεις και σωματικές δράσεις. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε τέσσερις γλώσσες και περιλαμβάνονται σε διάφορα περιοδικά, ανθολογίες και διαδικτυακές πλατφόρμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρώτο της βιβλίο φιλοσοφίας με τον τίτλο The Limits of Expression; Language, Literature, Mind είναι υπό έκδοση στον οίκο Cambridge University Press. 

 

Go back